Adminek
Administrator
Dołączył: 08 Sie 2006
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Szmaragdowa Wyspa
|
Wysłany: Śro 2:32, 09 Sie 2006 Temat postu: |
|
|
Składniki
2 l wody, 200 g żeberek, 80 g boczku wędzonego, 250 g kiszonej kapusty, 3-4 ziemniaków, ½ marchewki, ½ pietruszki, ½ cebuli, ¼ średniego selera, 1 łyżka mąki, sól oraz przyprawy Kamis:2 Listki laurowe, 5 ziaren Ziela angielskiego, 5 ziaren Pieprzu czarnego, ½ łyżki Majeranku
Przygotowanie
Żeberka zalać zimną wodą, dodać przyprawy (oprócz majeranku), łyżeczkę soli i ugotować. Kapustę pokroić i ugotować w osobnym garnku. Ziemniaki oraz pozostałe warzywa pokroić w kostkę i dodać do żeberek. Gdy warzywa będą miękkie dodać 2/3 kapusty i kilka minut gotować. Gdyby zupa była za mało kwaśna dodać pozostałą część kapusty. Z boczku i mąki przyrządzić zasmażkę i dodać do kapuśniaku. Wsypać majeranek, dodać sól do smaku i zagotować.
Smacznego Madziu
Post został pochwalony 0 razy
|
|